CAIRO - De Moslim Broederschap en een aantal politieke partijen in Egypte hebben woensdagavond gedreigd de komende verkiezingen te boycotten.

''We weigeren mee te doen als artikel 5 van de kieswet niet wordt gewijzigd'', zo stelde de Moslim Broederschap mede namens de Democratische Coalitie waar ook de liberale partij Wafd toebehoort.

Het wetsartikel schrijft voor dat een derde van de volksvertegenwoordigers in het nationale parlement in de verkiezingen onafhankelijke kandidaten moeten zijn.

De meeste politieke partijen in Egypte vinden deze regelgeving ongewenste bemoeizucht van de regering met het verloop van de verkiezingen.

Verkiezingen

De militaire regering van Egypte kondigde dinsdag aan dat er vanaf 28 november nieuwe verkiezingen komen, de eerste sinds de ineenstorting van het bewind van president Hosni Mubarak (1981-2011).

Mubarak regeerde met zijn apparaat van de Nationaal Democratische Partij (NDP). De wetgeving voor verkiezingen was zo opgesteld dat de NDP wel moest winnen. De Moslim Broederschap mocht niet als partij meedoen.

Alles over de situatie in Egypte

Alles over de onrust in het Midden-Oosten