AMSTERDAM - Rob Oudkerk heeft dinsdagmorgen kort afscheid genomen van het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam. Het college zat er enigszins verslagen bij, aldus burgemeester Cohen.

Bekijk video:
Breedband / Modem

Volgens Cohen was de jarenlange samenwerking met Oudkerk in de persoonlijke sfeer altijd voortreffelijk. "Zakelijk hadden we onze ups en downs, maar ook in dat opzicht was de samenwerking goed", zei Cohen. De burgemeester meent dat de affaire alleen verliezers kent: "Het gemeentebestuur, de media, persoonlijk."

Voormannen

"We raken in een week tijd twee politieke voormannen kwijt. Dat moeten we zien op te vangen", aldus Cohen. Amsterdam nam vorige week afscheid van wethouder G. Dales. Hij wordt burgemeester in Leeuwarden.

Oudkerk zei dinsdag in het college met ontzettend veel plezier wethouder te zijn geweest. Hij vindt het daarom bijzonder jammer dat daar een einde aan moet komen, aldus Cohen. Over de opvolging van Oudkerk wilde hij niets zeggen.

Tippelzone

Als burgemeester wist Cohen meer van Oudkerks privé-leven dan tot voor kort publiek bekend was. Volgens Cohen was dat soms lastig, maar heb je daar als burgemeester mee om te gaan. Cohen werd ingelicht over Oudkerks bezoeken aan prostituees, ook op de tippelzone in Amsterdam.

De burgemeester gaf hem te kennen dat hij daar weg moest blijven. Ook berispte hij hem voor het bezoeken van pornowebsites via een computer van de gemeente.