DEN HELDER - Bergingsbedrijf Multraship hervat dinsdag de poging drie containers met 630 vaten giftig arseenpentoxide boven water te krijgen. Rijkswaterstaat maakte dit dinsdagmorgen bekend. De containers kwamen 21 december tijdens een storm in de Noordzee terecht.

Het bergingsvaartuig Multraship Commander en het kraanplatform Cormorant hebben dinsdagmorgen vroeg de haven van Den Helder verlaten en komen naar verwachting rond het middaguur aan op de plek waar de containers liggen. Blijven de weersomstandigheden goed, kan woensdag de eerste container worden opgetakeld, verwacht Rijkswaterstaat.

Andinet

De containers zijn afkomstig van de Ethiopische vrachtvaarder Andinet, die ze ten noorden van Texel verloor tijdens de zware storm van 21 december. Eerdere pogingen de containers te bergen moesten wegens slecht weer worden gestaakt.

Maandag hervatten drie mijnenjagers en een hydrografisch opnemingsvaartuig van de marine al de zoektocht naar 63 losse vaten met gif, die tijdens de storm eveneens overboord sloegen.