AALSMEER - Een 35-jarige boekhouder van een bedrijf uit Aalsmeer heeft mogelijk voor ongeveer 18 miljoen euro van zijn werkgever gestolen. Dat heeft de politie in Amsterdam maandag gezegd. De man zou al het geld hebben vergokt.

De boekhouder is begin januari aangehouden maar de politie maakte de zaak nu pas bekend. De megafraude, die mogelijk enige jaren heeft geduurd, kwam aan het licht toen toen de directeur van het bedrijf door een bank werd gewezen op een aantal dubieuze transacties. Hierbij werden ongebruikelijk grote sommen geld weggesluisd. Hoewel het er in eerste instantie op leek dat er een bedrag van 450.000 euro was verduisterd, bleek al snel dat het om miljoenen ging die via verscheidene constructies in handen kwamen van de fraudeur.

Uit het onderzoek blijkt dat het bedrijf tot dusver ongeveer 18 miljoen euro mist. Nader onderzoek moet uitwijzen of de verdachte verantwoordelijk kan worden gehouden voor de verdwijning van die totale som. De man heeft inmiddels bekend dat hij zijn werkgever grote bedragen afhandig heeft gemaakt maar dacht zelf dat het om een bedrag van 10 miljoen ging.

De boekhouder zegt niets meer van het geld te hebben. Hij zou al het geld hebben vergokt.