ASSEN/LEEUWARDEN - Een 17-jarige jongen uit Assen die op 13 januari uit het politiebureau in zijn woonplaats is ontsnapt, heeft zich maandagochtend bij datzelfde bureau gemeld. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Leeuwarden bekendgemaakt. Hij wordt verdacht van het plegen van vier overvallen.

De jongen zou vorige week van het politiebureau in Assen naar gevangenis De Blokhuispoort in Leeuwarden worden gebracht. Toen zijn bewaarders hem naar een arrestantenbus brachten, kon de jongen ontsnappen. Hij klom over de 2,5 meter hoge muur van de binnenplaats van het politiebureau.

De ontsnapte verdachte werd 7 december samen met een 17-jarige jongen en een 18-jarige man opgepakt in Oldeberkoop, toen een overval op een bankmedewerker mislukte. De Drenten worden verder verdacht van een geweldadige overval op een inwoner van Steggerda op 6 november en een overval op een medewerkster van een platenzaak in Assen op 29 september. Ook worden zij verdacht van een overval op een EDAH-supermarkt in diezelfde stad, op 25 augustus. Op 19 december werd ook nog een 16-jarige meisje opgepakt die betrokken zou zijn bij de overval op de supermarkt.