RIJSWIJK - Vele honderden mensen hebben maandagochtend de uitvaartdienst op het Rijswijkse crematorium Eikelenburg voor de dinsdag doodgeschoten leraar Hans van Wieren bijgewoond. Van Wieren werd tijdens de dienst onder meer een wereldverbeteraar met realiteitszin en een betrokken, integere collega en stimulator genoemd.

Tijdens de emotionele en waardige plechtigheid kwamen directeur G. van Miltenburg van het Terra College, D66-fractievoorzitter van Zoetermeer F. Huisman en de R. Schenk, voorzitter van de centrale directie van het Stedelijk College in Zoetermeer aan het woord. Van Wieren was actief voor D66 in Zoetermeer en zat in het bestuur van het Stedelijk College.

Gefaald

"Niet Hans, niet het onderwijs, maar de maatschappij heeft gefaald. Er is geschoten op het onderwijs en de verkeerde is geraakt", zei R. Schenk. Verder sprak J. Bender, voorzitter van korfbalvereniging Phoenix in Zoetermeer, waar de familie Van Wieren lid van was, nog een paar woorden.

Namens vrouw Monique van Wieren en dochters Sharon en Elaine deed Simone, zus van Monique, het woord. "Lieve papa, op eens ben je niet meer bij ons, het is niet eerlijk, we hadden nog zoveel willen zeggen. We hadden nog zoveel willen vragen. We hadden nog zoveel willen knuffelen en willen zoenen", zei ze namens zijn twee dochters. "We zouden zo graag de tijd willen terugdraaien en wakker willen worden uit deze afschuwelijke droom."