KUALA LUMPUR - Een 10-jarig meisje uit Maleisië is afgelopen weekeinde om het leven gekomen tijdens een groepsverkrachting in de deelstaat Johor. Volgens de maandageditie van de The Straits Times (Singapore) waren er drie mannen betrokken bij de verkrachting van het kind.

Twee daders, 46 en 27 jaar oud, zijn inmiddels gearresteerd. Het slachtoffer, dat op sterven na dood op de vloer van een toilet werd gevonden, was de dochter van een lokale leider van de regeringspartij Umno. Ze overleed in het ziekenhuis.

Ophef

De zaak leidde maandag tot veel maatschappelijke ophef. Ruim een week geleden werd elders in Maleisië ook al een 10-jarig meisje verkracht en vermoord. Verscheidene organisaties riepen direct op tot hogere straffen, verplichte castratie van daders of het verbieden van seks en geweld op televisie.

Volgens gegevens van de Maleisische politie is het aantal gevallen van verkrachting de afgelopen jaren gestegen van 1210 in tot 1418 in 2002. De meeste slachtoffers waren jonger dan zestien jaar.