ALEXANDRIA - De Amerikaanse onderzoeker Steven Hatfill, die mogelijk onder verdenking staat van het versturen van brieven met antrax, heeft zondag tijdens een persconferentie fel uitgehaald naar de Amerikaanse minister van Jusitie Ashcroft. De minister noemde Steven Hatfill eerder "een persoon waar onze belangstelling naar uitgaat", in verband met het antrax-onderzoek.

Hatfill verklaarde dat hij volkomen onschuldig is en liet weten dat zijn advocaat een klacht tegen Ashcroft heeft ingediend, zo meldt de CNN. Ook haalde de 48-jaar oude onderzoeker uit naar de media, onder meer de columnist van de krant The New York Times, die volgens hem onjuiste informatie hebben verspreid.

Verscheidene media berichten eerder deze maand dat de FBI vorderingen maakte in het onderzoek naar de herkomst van de brieven met de miltvuur-bacterie die in het najaar van 2001 aan verscheidene hooggeplaatste politici en media-persoonlijkheden waren verstuurd. Hatfill werd met naam genoemd. In zijn appartement zouden speciaal getrainde honden onraad hebben geroken.

Volgens Hatfill heeft Justitie informatie naar de media gelekt om de indruk te wekken dat er schot zit in het onderzoek. Ondertussen wordt zijn leven "geruïneerd door arrogante bureaucraten die onterechte beschuldigingen uiten en halve waarheiden verspreiden", aldus Hatfill. The New York Times meldde eerder dat Hatfill drie testen met de leugendetector niet heeft doorstaan. Maar de onderzoeker liet weten dat hij sinds januari slechts een test heeft gedaan en toen van de FBI te horen had gekregen dat hij was geslaagd en niet langer als verdachte werd beschouwd.