ROTTERDAM - In een benedenwoning in de Rotterdamse wijk Schiebroek zijn zaterdagavond de lichamen van drie mannen gevonden die door een misdrijf om het leven zijn gekomen. De politie gaat uit van moord, maar wil verder niets zeggen over de identiteit van de slachtoffers en de toedracht. De buurt reageerde geschokt op de lugubere vondst.

Een broer van een van de slachtoffers trof, samen met een vriend, zaterdagavond de ontzielde lichamen aan en waarschuwde de politie. In het belang van het onderzoek wil de politie weinig kwijt, behalve dat het om een misdrijf gaat. "We gaan uit van moord", aldus een politiewoordvoerder zondag.

De technische recherche heeft zaterdagnacht een uitgebreid sporenonderzoek gedaan in en rondom het huis aan de Krabbestraat. De rechercheurs kregen steun van een team van het Nederlands Forensisch Instituut. De politie deed een buurtonderzoek.

Drugs

In de wijk reageerden bewoners zondag geschrokken op de vondst. Omwonenden zeiden te vermoeden dat de omgekomen mannen in drugs handelden. Het huis zou bewoond worden door een man, en een van de buren hoorde 's nachts vaak gestommel en zag jongens met koffers de woning in- en uitlopen.

Op zondagmorgen zijn de lichamen van de mannen naar het mortuarium gebracht. Daar wordt sectie verricht. De politie denkt maandag de identiteit van de slachtoffers te kunnen vaststellen. De broer en zijn vriend zijn verhoord op het bureau. Agenten hebben de auto van een van de mannen in beslag genomen.

Schietincident

Eerder zaterdag werd een 43-jarige Rotterdammer 's middags in de Talmastraat (Noord) doodgeschoten. Volgens een politiewoordvoerder hebben getuigen verteld dat het slachtoffer op straat onenigheid kreeg met een andere man, die vervolgens een wapen trok en schoot. De dader vluchtte op een fiets. Het schietincident deed zich midden in een woonwijk voor.