WASSENAAR - Een legale houseparty in Wassenaar is in de nacht van zaterdag op zondag voortijdig tot een einde gekomen nadat de politie het uitgaanscentrum The Factory had ontruimd. Dat gebeurde volgens een politiewoordvoerder omdat er een 'flinke vechtpartij' was ontstaan.

Maar een medewerker van The Factory aan de Deijlerweg zei dat hij niemand heeft zien vechten. Wel waren er jongeren aan het pogoën, een wilde vorm van dansen waarbij de betrokkenen elkaar duwen en tegen elkaar opspringen. Op een gegeven moment stonden twee groepen jongeren tegenover elkaar, waardoor een dreigende situatie ontstond.

De organisatie besloot daarop het feest te beëindigen. Ze schakelde de politie daarbij in om een en ander in goede banen te leiden, aldus de medewerker. Volgens hem waren er 240 mensen in het pand voor het feest, dat Hard Elements heette en tot 03.00 uur zou duren. Rond 01.45 uur moesten de gasten het pand verlaten. Volgens de politiewoordvoerder zijn er voor zover bekend geen arrestaties verricht.

Honden

Op straat raakten vervolgens twee groepen met elkaar slaags. Volgens een woordvoerder van de politie ging het om in totaal ongeveer veertig mensen. De politie wist het gevecht na korte tijd te beëindigen. Daarbij werden onder andere honden ingezet. Drie vechtersbazen werden door de dieren gebeten. Een persoon werd gearresteerd. De politie nam een honkbalknuppel in beslag.