ROOSENDAAL - Dat knollen voor citroenen kunnen worden verkocht, was bekend, maar dat boerenkool ook verkoopt als wiet? Een Belg is zaterdag tijdens een drugscontrole op de internationale trein tussen Amsterdam en Brussel betrapt met 250 gram boerenkool met hier en daar een beetje wiet. De man had voor zijn voorraadje 'drugs' 200 euro neergeteld.

Tot overmaat van ramp voor de Belg zat er volgens de spoorwegpolitie net te veel wiet tussen de boerenkool. De politie droeg hem wegens invoer van verdovende middelen overgedragen aan de Belgische collega's.

De Belg was zaterdag een van de 56 personen die tijdens de internationale controle werden aangehouden wegens drugsbezit. Volgens inspecteur M. Elshout van de spoorwegpolitie komen dergelijke miskopen wel vaker voor. In december nog werd bij een controle een man aangehouden die voor achthonderd euro soepgroente had gekocht.

Bij de actie zaterdag werkte de spoorwegpolitie samen met drugscontroleurs van het zogenoemde het A-team van de politie, de Koninklijke Marechaussee en de Belgische Rijkswacht.