ZOETERMEER - Vele honderden mensen hebben zaterdag in Zoetermeer afscheid genomen van de dinsdag vermoorde leraar H. van Wieren, inwoner van deze plaats. Het is volgens een woordvoerder van de familie “heel mooi en zonder wanklank” verlopen. De familie is daar erg dankbaar voor.

Er waren zo nu en dan emotionele momenten, maar er is ook nogal wat gebeurd, zei de woordvoerder. De familie heeft het ook gewaardeerd dat de filmende pers de gevraagde afstand heeft bewaard. “Er zijn helemaal geen lelijke dingen gebeurd.”

De familie had voor twee momenten gekozen: zaterdag de condoleance, maandag de crematie in Rijswijk. Minister Van der Hoeven van Onderwijs en vice-premier De Graaf zullen daarbij aanwezig zijn.

Van Wieren, conrector van het Haagse Terra College, werd dinsdag op school door een leerling neergeschoten. Hij overleed dezelfde dag. De leerling, Murat D., heeft vrijdag bekend dat hij Van Wieren heeft neergeschoten. Hij zei volgens het OM dat hij na een korte discussie in een opwelling had geschoten.