DEN HAAG - Het Terra College in Den Haag herdenkt vrijdagochtend vanaf tien uur de vermoorde onderdirecteur en docent Hans van Wieren. Leerlingen en docenten kunnen tijdens de besloten bijeenkomst uiting geven aan hun verdriet en verontwaardiging.

Medewerkers van slachtofferhulp zullen ook aanwezig zijn. Van Wieren overleed dinsdagavond, nadat een leerling hem eerder op de dag in het hoofd had geschoten. Dat gebeurde voor het oog van veel leerlingen en docenten in de kantine van de school.

Tegen 10.00 uur stroomden de leerlingen toe. Velen brachten bloemen mee. Ook de Haagse wethouder Heijnen (Onderwijs) woont de herdenking bij. Het gedeelte van de Beresteinlaan voor het Terra College is met dranghekken afgezet. Voor de audiovisuele media heeft de politie een apart persvak ingericht. De politie is goed vertegenwoordigd om een oogje in het zeil te houden.

D66

F. Huisman, de fractievoorzitter van D66 in Zoetermeer, zal namens de familie van Van Wieren iets zeggen op de bijeenkomst. "Het verdriet is te groot om zelf aanwezig te zijn. De familie stelt het wel zeer op prijs dat deze bijeenkomst wordt gehouden." Huisman wist vrijdagochtend nog niet wat hij ging zeggen. "Het moet recht uit het hart komen en dat hangt van de omstandigheden af."

Onderwijsbonden

De onderwijsbonden en de werkgeversorganisaties in het onderwijs hebben alle scholen in het land opgeroepen om 11.00 uur een minuut stilte in acht te nemen. Dat is precies halverwege de herdenkingsbijeenkomst op het Terra College, die tot 12.00 uur zal duren.

Zaterdag kunnen mensen in uitvaartcentrum Monuta Ogier in Zoetermeer afscheid van de omgekomen docent nemen. Van Wieren wordt maandag in Rijswijk gecremeerd. Het Haagse onderwijs houdt dinsdagmiddag een eigen herdenkingsbijeenkomst.