BAARN - Kinderboerderij Canton aan de Piet Heynlaan in Baarn is donderdagochtend het decor voor een lugubere graafactie. Iets na negen uur arriveerde op het terrein een graafmachine die de stoffelijke resten van het het vermiste Baarnse echtpaar Müller-Van der Velde moet blootleggen. De resten werden woensdag ontdekt.

Het staat volgens het Openbaar Ministerie nog niet 100 procent vast dat het om menselijke resten gaat die onder het geitenverblijf in de Baarnse kinderboerderij liggen. Ook is nog onduidelijk hoe lang de lichamen er al liggen.

Kinderboerderij

De kinderboerderij is gesloten voor het publiek. De politie heeft hekken met oranje zeil neergezet rondom de plek des onheils. Enkele buurtbewoners kijken van een afstand toe. Verder is het vrij rustig in de buurt.

Christiaan Johannes Müller (69) en Ria Müller - Van der Velde (63) zijn sinds eind 1999 vermist, maar het politieonderzoek kwam pas eind november 2003 op gang. Dat gebeurde nadat misdaadverslaggever Peter R. de Vries navraag had gedaan bij de politie. Die spoorde vervolgens familieleden van het paar op, die daarop aangifte van vermissing deden.

Verdachte

Woensdag maakte justitie bekend dat een verdachte is aangehouden. Het gaat om een 59-jarige man uit Baarn. Of het de beheerder van de kinderboerderij is, wil het OM niet bevestigen. In eerste instantie verdenkt de politie hem van betrokkenheid bij vermissing. De woning van de verdachte staat op 100 meter afstand van de kinderboerderij.

Het pand aan de Tulpstraat is net als de kinderboerderij afgezet. De man is aangehouden in Woerden waar hij woensdagavond zijn ex-vrouw en twee kinderen had bezocht.