LONDEN - Leden van de Britse koninklijke familie en ongeveer vierhonderd vrienden en familieleden hebben vrijdag in Windsor ten westen van Londen de laatste eer bewezen aan prinses Maragaret. Een paar duizend belangstellenden hadden zich in de straten rond Windsor Castle verzameld.

De jongere zuster van koningin Elizabeth overleed zaterdag op -jarige leeftijd na een beroerte. In tegenstelling tot de traditie bij de Britse koninklijke familie, is Margaret niet begraven, maar gecremeerd.

Zij had daar zelf haar voorkeur voor uitgesproken. Naar verluidt heeft ze ook voor een belangrijk deel de muziek en de voordrachten uitgekozen tijdens de uitvaart.

Helikopter

De 101-jarige koningin-moeder wilde de uitvaart van haar jongste dochter per se bijwonen, ondanks de bezorgdheid van de familie over haar gezondheid. Ze kwam donderdag per helikopter in Windsor aan. De Queen-Mum verbleef in Sandringham en was sinds november niet meer in het openbaar verschenen.

Prins Charles onderbrak zijn bezoek aan Ierland. Hij werd in Windsor vergezeld door zijn zoons William en Harry. Prinses Anne kwam voor de ceremonie terug van de Olympische Winterspelen in Salt Lake City.

De urn met de as van prinses Margaret wordt in de koninklijke grafkelder St. George Chapel van Windsor Castle geplaatst. Het was vrijdag precies vijftig jaar geleden dat haar vader, koning George VI, in de kapel werd bijgezet.

/NIEUWSBritten rouwen om verlies prinses Margaret