UTRECHT - De politie is mogelijk gestuit op de stoffelijke resten van het vermiste Baarnse echtpaar Müller-Van der Velde. Dat gebeurde toen woensdag onder het erf van een kinderboerderij in Baarn vermoedelijk menselijke resten werden aangetroffen. Ook heeft de politie een verdachte in de zaak aangehouden.

Of het de lijken zijn van het vermiste paar en of het om een of twee lijken gaat, kon het Openbaar Ministerie in Utrecht nog niet zeggen. Het staat volgens het OM ook nog niet 100 procent vast dat het om menselijke resten gaat. Verder is nog niet duidelijk hoe lang de lichamen er al lagen.

Aanhouding

Wel maakte justitie bekend dat een verdachte is aangehouden. Het gaat om een 59-jarige man uit Baarn. Of het de beheerder van de kinderboerderij is, wil het OM niet bevestigen. De politie hield de man aan het begin van de avond aan in een trein bij Woerden. In eerste instantie verdenkt de politie hem van betrokkenheid bij vermissing.

De stoffelijke resten werden gevonden tijdens een uitgebreid onderzoek naar sporen van het sinds eind 1999 vermiste paar. Sinds maandag richtte het onderzoek zich op drie plaatsen in Baarn: de woning van het echtpaar, de woning van de man die de afgelopen jaren op het huis van het echtpaar paste en de kinderboerderij, waar die man als beheerder werkzaam is.

Christiaan Johannes Müller (69) en Ria Müller - Van der Velde (63) zijn sinds eind 1999 vermist, maar het politieonderzoek kwam pas eind november 2003 op gang. Dat gebeurde nadat misdaadverslaggever Peter R. de Vries navraag deed bij de politie. Die spoorde vervolgens familieleden van het paar op, die vervolgens aangifte van vermissing deden.

Streng gelovig

Eerdere signalen van buurtbewoners hadden nooit tot een onderzoek geleid. Op aanwijzingen van de man die op het huis paste, hield de politie er rekening mee dat het streng gelovige echtpaar in België in een geloofsgemeenschap zou verblijven. Speurwerk in die richting leverde echter niets op. Donderdag zoekt de politie bij daglicht verder op het terrein.