DEN HAAG - Het Terra College in Den Haag houdt vrijdag een herdenkingsbijeenkomst voor onderdirecteur Hans van Wieren die dinsdagavond overleed nadat hij eerder op de dag in het hoofd was geschoten door een leerling. De bijeenkomst krijgt een besloten karakter en heeft plaats in het schoolgebouw van 10.00 uur tot .00 uur, zei schooldirecteur G. van Miltenburg woensdagmiddag.

Leerlingen en docenten krijgen tijdens de bijeenkomst de mogelijkheid uiting te geven aan hun verdriet en verontwaardiging. Medewerkers van slachtofferhulp zijn ook aanwezig. In de school is een zogenoemde stille plek ingericht voor de leerlingen.

Het reguliere lesprogramma op de locatie van het Terra College aan de Beresteinlaan is tot nader orde opgeschort. Donderdag is de school open van 9.00 uur tot 12.00 uur voor de leerlingen die willen komen. Voor de ouders van de leerlingen staat om 16.00 uur een informatiebijeenkomst gepland.

Woensdag konden leerlingen en docenten ook al terecht bij de school om te praten, al dan niet met gespecialiseerde hulpverleners. Deze bijeenkomsten zijn volgens Van Miltenburg "zeer waardig" verlopen. Veel ouders vergezelden hun kinderen. De school wijst erop dat het zijn leerlingen in de komende periode hulp zal blijven aanbieden.