NEW YORK - Een van poging tot moord verdachte man maakte afgelopen week jacht op willekeurige voetgangers in de straten van Manhattan in New York. Hij reed dinsdag negentien mensen omver, onder wie meerdere schoolkinderen. Donderdag stal hij een auto en begon hij opnieuw. Hij verwondde zeven mensen, van wie vier ernstig, voordat de politie hem kon arresteren. Dit meldde de Amerikaanse krant The New York Times vrijdag.

Wat de precieze drijfveren van de 39-jarige Popadich waren toen hij dinsdag in zijn auto stapte en naar het centrum van Manhattan reed om negentien mensen van hun sokken te rijden, is niet bekend. Na zijn dollemansrit liet hij zijn auto achter en vluchtte met de metro.

Twee dagen later maakt Popadich onder dreiging van een wapen een vrouw haar auto afhandig, om zijn actie van dinsdag op dezelfde locatie nog eens dunnetjes over te doen. Zeven slachtoffers maakt hij dit keer. Geen van de voetgangers raakte levensgevaarlijk gewond. De ernstige verwondingen waren beenbreuken.

De politie kon hem donderdagmiddag uiteindelijk arresteren bij het huis van zijn moeder in New Jersey, toen had hij inmiddels al voetgangers het ziekenhuis ingejaagd. De man bekende beide misdrijven. Hij zou volgens de krant "mensen simpelweg haten".

Popadich wordt er ook van verdacht zijn minnares ernstig verwond te hebben. Hij zou afgelopen weekeinde drie kogels op haar hebben afgevuurd. De vrouw ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De man werd vrijdag in New Jersey aangeklaagd wegens poging tot moord.