ROTTERDAM - Op de fractiekamer van GroenLinks in het stadhuis van Rotterdam is dinsdagochtend een poederbrief bezorgd. De brief was geadresseerd aan gemeenteraadslid Brahim Bourzik, liet een woordvoerster van de fractie woensdag weten.

Een medewerker van GroenLinks die de brief opende, schakelde direct de beveiliging in. De politie in Rotterdam onderzoekt de zaak. Volgens een woordvoerster was het poeder niet schadelijk voor de gezondheid.

Bourzik en de andere raadsleden van GroenLinks liggen al een tijd onder vuur. De leden van de partij eisten vorige week hun vertrek. Fractievoorzitter Bea Kruse stapte maandag op. Bourzik reageerde geschokt op de poederbrief. "Dit is triest. Als men mij moet hebben, hoort dat bij het risico van het vak, maar ik heb een vrouw en twee kinderen. Dan laat zo'n bedreiging je niet koud."

Desondanks heeft Bourzik besloten om als raadslid door te gaan. Hij zegt voor de belangen van de allochtonen te willen blijven vechten. Bourzik stapt uit de fractie en gaat solo verder in de raad. Het derde raadslid van GroenLinks, Orhan Kaya, weet nog niet of hij aanblijft.