LEEUWARDEN/ASSEN - Een 17-jarige jongen uit Assen is dinsdagavond uit het politiebureau in zijn woonplaats ontsnapt. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Leeuwarden woensdag bekendgemaakt. Hij wordt verdacht van het plegen van vier overvallen.

De jongen zou van het politiebureau in Assen naar de gevangenis De Blokhuispoort in Leeuwarden worden gebracht. Toen zijn bewaarders hem naar een arrestantenbus wilden brengen, kon de jongen ontsnappen. Hij klom daarop over de 2,5 meter hoge muur van de binnenplaats van het politiebureau. De politie heeft dinsdagavond tevergeefs met honden naar de jongen gezocht.

De ontsnapte verdachte werd 7 december samen met een 17-jarige jongen en een 18-jarige man opgepakt in Oldeberkoop, toen een overval op een bankmedewerker mislukte. De Drenten worden verder verdacht van een geweldadige overval op een inwoner van Steggerda op 6 november en een overval op een medewerkster van een platenzaak in Assen op 29 september.

Ook worden zij verdacht van een overval op een EDAH-supermarkt in diezelfde stad op 25 augustus. Op 19 december werd ook nog een 16-jarige meisje opgepakt die betrokken zou zijn bij de overval op de supermarkt.