DEN HAAG - De 830 leerlingen van het Terra College in Den Haag waar dinsdag een 17-jarige leerling onderdirecteur H. van Wieren doodschoot, krijgen woensdagochtend intensieve begeleiding. Tussen vijftien en twintig medewerkers van slachtofferhulp, onder wie een traumadeskundige en psychologen, staan de leerlingen bij.

Bekijk video: CNV: 'Van scholen geen vesting maken'.
Breedband / Modem

Hoewel er woensdag geen lessen worden gegeven, staan de schooldeuren open voor de leerlingen. Vanaf 08.10 uur tot 12.00 uur kunnen ze er terecht met hun gevoelens en emoties. Rond 08.00 arriveerden de meeste leerlingen bij de school.

Toespraak directie

Leerkrachten en directie waren al vroeg in de school aan de Beresteinlaan aanwezig. Directeur Miltenburg sprak de verzamelde pers toe en vroeg om gepaste afstand.

Er heerst een bedrukte stemming onder het onderwijzend personeel. "Het is voor ons personeel een zware taak om de 830 leerlingen de komende dagen op te vangen. Zij moeten hiervoor een topprestatie leveren", aldus de directeur. Voor het gebouw zijn bloemen neergelegd en er branden kaarsjes. Bij de school hangt de vlag halfstok.

De directie en het bestuur van het Terra College houden hoogstwaarschijnlijk om 14.00 uur een persconferentie in het stadhuis.