DEN HAAG - De 49-jarige onderdirecteur en docent van het Terra College, H. van Wieren, die dinsdagmiddag op school werd neergeschoten, is 's avonds omstreeks tien uur overleden in het ziekenhuis. Dat heeft persofficier van justitie A. Rijsdorp bekendgemaakt.

Bekijk video:
Breedband / Modem

De man, tevens D66-raadslid in Zoetermeer, werd dinsdagmiddag in een volle kantine in zijn hoofd geschoten door een leerling en overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De scholier was lange tijd onvindbaar, maar meldde zich uiteindelijk dinsdagavond bij de politie. Hij is in verzekering gesteld en wordt verhoord.

Camera's

In het verleden waren er op het Terra College geregeld problemen met veiligheid. Dat leidde er onder meer toe dat de directie camera's liet plaatsen. De laatste jaren deed de scholengemeenschap er alles aan om de sfeer te verbeteren en multiculturele leerlingen kansen te bieden en nauw te betrekken bij de school.

Tram

De ambities van de school zijn ook terug te zien in het samenwerkingsproject Platform voor Veiligheid in Den Haag, waaraan leerlingen van het Terra College meewerkten. De leerlingen werden in dit project gestimuleerd om de problemen die zij in de tram veroorzaakten, terug te dringen. Het project kreeg in oktober de Hein Roethof-prijs, waarmee het beste initiatief om criminaliteit te voorkomen wordt beloond.

Klik hier voor het condoleance-register