DEN HAAG - De verdachte van de schietpartij op het Terra College in Den Haag heeft zich dinsdagavond rond negen uur gemeld op het politiebureau aan de Beresteinlaan. Dat meldde de persofficier van justitie.

De minderjarige verdachte kwam omstreeks 21.00 uur samen met een tweede persoon in een auto aan bij het bureau. De jongen is in verzekering gesteld en wordt verhoord. De politie onderwerpt ook de begeleider aan een verhoor. De auto is inbeslaggenomen. De politie doorzoekt het voertuig op bewijsmateriaal. Het is nog onduidelijk waar het wapen is.

Geschorst

De toedracht van de schietpartij is nog onduidelijk. Volgens geruchten zou de dader een geschorste leerling zijn van 17 jaar oud. Politie en justitie konden die geruchten ontkennen noch bevestigen.

Het Terra College en de gemeente Den Haag geven woensdag om .00 uur een persconferentie in het stadhuis aan het Spui in Den Haag. De school wil op die manier voorkomen dat de pers massaal op de schoollocatie afkomt.

Hulp

De directie van de school heeft alle leerlingen en hun ouders verzocht om op 8.30 uur op school aanwezig te zijn. Voor hen zal hulp gereed staan. De school heeft hiervoor een beroep gedaan op de expertise van onder meer Slachtofferhulp en de GGD. De komende twee à drie dagen zijn er op de school geen lessen.