GENEMUIDEN - Het overdekte zwembad Bestevaer in Genemuiden is tijdelijk gesloten omdat het plafond onveilig is. De Arbeidsinspectie spreekt van een 'acuut onveilige situatie'. De gemeente Zwartewaterland heeft besloten zo snel mogelijk aanpassingen te verrichten aan het beweegbare plafond. Het bad is daarom naar verwachting anderhalve week gesloten.

De zweminrichting heeft een bijzonder plafond dat na sluitingstijd aan kabels dichter boven het water hangt om afkoeling van de watertemperatuur tegen te gaan. Onderzoek heeft uitgewezen dat het beweegbare plafond geen goede vergrendeling heeft. Op last van de Arbeidsinspectie heeft het zwembad maandag daarom de deuren gesloten.

Als alles volgens verwachting gaat, beginnen de aanpassingswerkzaamheden dinsdag al. "Het zwembad kan dan over ongeveer anderhalve week weer open", aldus wethouder W. Meijer. De aanpassingen kosten volgens hem ongeveer 10.000 euro. De wethouder is verrast door het "acuut onveilig" verklaren van het zwembad. "Veiligheidseisen worden steeds verder aangescherpt. Het zwembad dat 22 jaar lang veilig was, is daardoor opeens acuut onveilig geworden. Een rare situatie", aldus Meijer.