PEKING - Een man in het Zuid-Chinese Shenzhen die als mogelijk vierde SARS-geval gold, blijkt niet de gevreesde longziekte te hebben. De 38-jarige patiënt kampt met een gewone longontsteking, meldde het Chinese persbureau Xinhua dinsdag.

De man was op 10 januari op de intensive care geplaatst na klachten over koorts, vermoeidheid en hoesten. Zijn gezondheidstoestand zou inmiddels onder controle zijn.

Maandag bevestigde het ministerie van Gezondheid dat een derde persoon er officieel van wordt verdacht aan SARS te lijden, sinds de Wereldgezondheidsorganisatie in juli vorig jaar een epidemie als ingedamd had verklaard. Het SARS-virus dook eind 2002 in de zuidelijke provincie Guangdong op.

Derde patiënt

De derde patiënt, een 35-jarige man, was op 6 januari onder quarantaine geplaatst, maar gold tot nog toe als een mogelijk geval. Hij ligt in stabiele toestand in een ziekenhuis in de hoofdstad van Guangdong, Guangzhou (Kanton).

De eerste SARS-patiënt in China sinds juli is inmiddels hersteld en mocht naar huis. Een 20-jarige Chinese serveerster uit Guangzhou, het tweede geval, is nog steeds opgenomen.