ROTTERDAM/STRAATSBURG - Een chartervliegtuig met vijf Nederlandse leden van het Europees parlement en een assisent heeft zich maandagmiddag op het vliegveld van Rotterdam in een hangar geboord.

Het ongeluk vond plaats kort voor het opstijgen naar Straatsburg, waar het parlement deze week vergadert. Een parlementslid liep een lichte verwonding op aan de nek. Verder zijn er geen gewonden, maar is er wel sprake van grote materiële schade aan vliegtuig en hangar.

Europarlementariërs

De vijf europarlementariërs (twee CDA'ers, twee PvdA'ers en een VVD-afgevaardigde) hadden eerder al van vliegtuig gewisseld, omdat het eerste toestel van de chartermaatschappij Aero Dynamics een probleem had aan een propellor.

Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend. "We hebben groot geluk gehad dat dit gebeurde voor het opstijgen", aldus PvdA-europarlementariër Swiebel maandagmiddag.

Een van de vijf europarlementariërs besloot deze week niet meer naar Straatsburg te reizen. De vier anderen gaan per auto naar de Franse stad. Een groepje Nederlandse europarlementariërs chartert al twee jaar een klein toestel voor reizen naar Straatsburg, omdat dit goedkoper is dan reguliere lijnvluchten met Air France.