LONDEN - Een bewaker die op Amy Winehouse moest letten, was de eerste die haar afgelopen zaterdag dood aantrof in haar bed. 

Dat meldden Amerikaanse media zondag op gezag van Chris Goodman, een vriend en vertegenwoordiger van de overleden zangeres.

''Ze was in haar slaapkamer, nadat ze had gezegd dat ze ging slapen. Toen de bewaker haar kwam wakker maken, merkte hij dat ze niet meer ademde'', aldus Goodman.

''Hij heeft toen direct de hulpdiensten gebeld. Hij was in shock. Niemand weet nog waaraan Amy is gestorven. Ze stierf alleen in bed.'' 

Autopsie

Winehouses ontzielde lichaam werd zaterdagmiddag gevonden in haar Londense appartement. Waaraan de zangeres, die kampte met alcohol- en drugsproblemen, is overleden, is nog onduidelijk. Een dezer dagen moet een autopsie plaatsvinden. "Op dit moment weet niemand hoe ze is gestorven", zegt haar woordvoerder. "Ze is alleen gestorven in bed."

Zaterdagavond reageerden verschillende BN'ers en internationale sterren geschokt op het overlijden. Bij Winehouses woning leggen fans van de zangeres bloemen en kaarsen neer. "We zijn ontdaan door het verlies van Amy, een geweldige dochter, zus en nicht", laat de familie van Winehouse in een verklaring weten. "Ze laat een gapend gat achter in onze levens."

Volg de laatste tweets over de dood van Amy Winehouse via NUlive