DEN HAAG - De advocaten van prinses Margarita en Edwin de Roy van Zuydewijn, mr. B. Böhler en mr. V. Koppe, werken zeer binnenkort alleen nog voor de prinses. Dat is donderdag gebleken tijdens de behandeling voor de rechtbank in Den Haag van het verzoek van het paar om een aantal getuigen te laten horen.

Het stel wil die getuigen, onder wie prins Bernhard, laten horen om te kunnen beslissen of het een procedure zal aanspannen tegen de Staat en het Koninklijk Huis. De prinses en haar man voelen zich geschaad door haar familie. De rechtbank neemt over het verzoek 5 februari een beslissing.

Böhler en Koppe zeiden donderdag in Den Haag in deze kwestie nog steeds voor beiden te spreken, maar het komt er op neer dat de samenwerking daarna voorbij is. De Roy van Zuydewijn zou niettemin nog wel verder willen procederen.

De advocaten weigerden na afloop elk commentaar. Eerder kwam een einde aan de samenwerking van De Roy met onder anderen de geruchtmakende advocaat mr. Peter Nicolaï. Zijn echtgenote hield die advocaten toen nog even aan, maar niet lang erna ging het stel gezamenlijk op zoek naar nieuwe, Böhler en Koppe.

Volgens dit tweetal maakt het einde aan de samenwerking met De Roy niets uit voor de behandeling van het verzoek om getuigen te horen. Het was ook de advocaat van de tegenpartij, mr. G. Houtzagers namens de Staat, die ter zitting meldde dat Koppe en Böhler hem woensdag hadden laten weten "dat zij na de sluiting van deze behandeling niet langer zullen optreden voor de heer De Roy van Zuydewijn."

"Ongeacht wat daarvoor de reden is, en die reden gaat de Staat ook niet aan ", vraagt de landsadvocaat zich wèl af wat de nieuwe situatie betekent voor het belang om bepaalde getuigen over bepaalde kwesties te laten horen.