DEN BOSCH - De 29-jarige P.K. uit Waalre is donderdag in Den Bosch voor doodslag op zijn vader veroordeeld tot 525 dagen cel en TBS met dwangverpleging. De rechtbank acht bewezen dat de man op 5 september 2000 zijn 52-jarige vader in de ouderlijke woning in Waalre met een keukenmes doodstak en onthoofdde.

Het lijk bracht hij in de afvalbak naar een nabijgelegen bosperceel. De politie hoefde alleen het bloedspoor te volgen. Het hoofd werd los aangetroffen in een plastic zak.

De officier van justitie had zeven jaar cel met TBS geëist tegen de Waalrenaar. De rechtbank stelde de gevangenisstraf gelijk aan het voorarrest zodat zo spoedig mogelijk begonnen kan worden met de psychiatrische behandeling van de man. Volgens deskundigen is de veroordeelde schizofreen.

Ook de moeder wil dat haar zoon zo snel mogelijk wordt behandeld. Zij kwam op 5 september 's avonds laat thuis en trof de woning vol bloedsporen aan. In de draaiende wasmachine vond ze bebloede kleding van haar zoon. Die werd twee dagen later aangehouden in een ziekenhuis in Veldhoven waar hij was geopereerd aan een snee in zijn hand.

De man ontkende elke betrokkenheid bij de dood van zijn vader, maar op basis van onder meer dna-materiaal acht de rechtbank zijn schuld bewezen.