MONSTER - De politie zet woensdag zodra de mist is opgetrokken een helikopter in voor een speurtocht in het duingebied rond Monster naar de 22-jarige vermiste Casper Wapenaar. Dat meldde een woordvoerder van de politie. Dinsdag was het weer nog te slecht voor een helikoptervlucht.

Bekijk video:Massale zoektocht in duinen naar vermiste man
Breedband / Modem

Bekijk video:Zoektocht naar Casper wordt voortgezet
Breedband / Modem

De man is sinds zaterdagavond spoorloos. Hij is weggelopen uit het Westerhonk in Monster (gemeente Westland), een centrum voor mensen met een verstandelijke beperking. Volgens de politie heeft hij dat wel vaker gedaan, maar kwam hij toen altijd na twee uur terug. De man is autistisch en moet dagelijks medicijnen nemen om te kunnen functioneren.

De politie zette dinsdag al vijftig leden van de mobiele eenheid, zes ruiters, zes speurhonden en acht rechercheurs voor de zoekactie in. Ze kreeg tot nu toe 24 tips binnen van mensen die van de vermissing hebben vernomen. "Die tips gaan we vandaag natrekken."

Ook brengt de politie woensdag een bezoek aan alle bus- en taxibedrijven in de regio Monster om een foto van de vermiste man aan de chauffeurs te laten zien.De politie adviseert mensen om de man niet zelf te benaderen als ze hem zien, maar direct contact met haar op te nemen. "Casper is autistisch en kan boos reageren. Hij doet niets, maar hij kan agressief zijn. Mensen kunnen daar van schrikken. Mogelijk dat ze verkeerd reageren", aldus de politiewoordvoerder.