RIJSWIJK - Makelaar Harry Mens heeft beslag laten leggen op de rekening van de stichting die geld inzamelt voor Leefbaar Nederland.

Mens doneerde op 26 november 2001 €45.378 (100.000 gulden), nadat officieel bekend was gemaakt dat Pim Fortuyn lijsttrekker zou worden van Leefbaar Nederland. "Ik wil mijn geld terug. Die ton hebben ik en de anderen overgemaakt onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat Fortuyn lijsttrekker zou zijn", aldus Mens in de Telegraaf.

Als de makelaar zijn geld terug krijgt weet hij nog niet of hij er opnieuw de politieke ambities van Fortuyn mee zal ondersteunen. "Ik heb mijn buik er even helemaal vol van", zegt Mens verder in de krant. Harry Mens is woedend over de uitspraken van bestuursleden van Leefbaar Nederland. Nagel, voorzitter van Leefbaar Nederland, beweert dat de campagnekas nauwelijks gevuld is.

Drie andere ondernemers die dergelijke bedragen hebben overgemaakt, staan ook op het punt hun geld terug te vorderen na het vertrek van Fortuyn.

De Tweede Kamer zet vraagtekens bij de ondoorzichtige financiële transacties bij Leefbaar Nederland. Door een bepaalde constructie kunnen geldschieters buiten de publiciteit worden gehouden, tot grote ergenis van de Kamer.

/NIEUWSPim Fortuyn komt met eigen lijst'Fortuyn doet gevaarlijke uitspraken'Justitie onderzoekt aangiften tegen Fortuyn