CAIRO/SHARM EL-SHEIKH - Franse duikers hebben de vluchtrecorder van het verongelukte Flash Airlines-vliegtuig gelokaliseerd. Dit meldde het Egyptische staatspersbureau Middle East News Agency dinsdag. Het persbureau beroept zich op Franse bronnen, maar Franse functionarissen willen de informatie niet bevestigen.

De duikers zouden ook de precieze positie van het wrak hebben vastgesteld. Het toestel van de Egyptische maatschapprij Flash Airlines verongelukte zaterdag boven de Rode Zee, vlak na vertrek uit de Egyptische badplaats Sharm el-Sheikh. Alle 148 inzittenden, voornamelijk Franse toeristen, kwamen om het leven.

De Franse marine maakte dinsdag bekend dat het fregat Tourville zich al in de buurt van de rampplek bevond en zou gaan helpen bij de zoektocht naar het vliegtuig. Het fregat is onder meer uitgerust met sonarapparatuur.

Italiaans onderzoek

De Italiaanse justitie liet maandag weten een onderzoek naar de crash te openen. Het toestel van Flash Airlines vloog op vrijdagavond nog van Venetië naar Sharm el-Sheikh. Deze vlucht vertrok met een uur vertraging. Justitie wil nu weten of technische problemen de oorzaak waren van deze vertraging.