AMSTERDAM - Verlavingsdeskundige Keith Bakker heeft tijdens een zitting bij het gerechtshof in Amsterdam erkend dat hij ''bepaalde seksuele grenzen'' heeft overschreden met een 21-jarige ex-cliënte.

Ook is er sprake geweest van een ''ongezonde emotionele relatie'' met een andere cliënte. Dit heeft Bakkers advocaat Geertjan van Oosten donderdag laten weten.

In de andere gevallen ontkent Bakker dat hij iets heeft misdaan. Hij gaat in vier zaken aangifte doen van het doen van een valse aangifte tegen hem, aldus Van Oosten.

Donderdag bepaalde het hof dat Bakker nog eens drie maanden blijft vastzitten. Bakker had bij het hof beroep aangetekend tegen een door de rechtbank bepaalde verlenging van zijn voorarrest.

Tot dusver heeft Bakker gezwegen over de beschuldigingen ''die hem vanuit de media bekend zijn geworden'', aldus Van Oosten. Bakker was volgens zijn raadsman ''opgelucht'' dat hij bij het hof het nodige kon verklaren.

''Hij worstelde met de overeengekomen vertrouwelijkheid met zijn cliënten en zijn gebrek aan vertrouwen in de zedenpolitie en het Openbaar Ministerie.''