AMSTERDAM - Een passagier aan boord van een KLM-vlucht van Amsterdam naar Rome is bij aankomst in de Italiaanse hoofdstad gearresteerd. De man had tijdens de vlucht tegen een stewardess gezegd een terrorist te zijn die van plan was het vliegtuig te kapen. Hij suggereerde tevens dat er in zijn broekzak een vuurwapen zat. Kort daarna zei hij dat het om een grap ging. Dat heeft een woordvoerder van de KLM zondag bevestigd.

De stewardess kon de grap van de passagier niet waarderen en lichtte de politie in Rome in. Die stuurde een speciale anti-terreureenheid die de grappenmaker inrekende. Volgens het Franse persbureau AFP zou het om een Egyptenaar gaan, maar de KLM-woordvoerder wilde dit niet bevestigen. "We geven niet zomaar informatie over de identiteit van onze passagiers.''

Twee mannen die samen met de grappende luchtreiziger meereisden, zijn eveneens aangehouden voor verhoor. Ze hebben verklaard medewerkers te zijn van de Egyptische ambassade in Tunis. De zelfverklaarde 'terrorist' zal volgens de Italiaanse politie worden aangeklaagd voor het geven van vals alarm. Aan boord van vlucht KL1601 zaten 130 passagiers. Het vliegtuig is veilig geland op luchthaven Fiumicino.