ROTTERDAM - Een 33-jarige Rotterdammer heeft zondagmorgen met zijn auto de uitbouw van een bar aan het Rotterdamse Stadhuisplein geramd. Drie mensen die op het terras in de uitbouw zaten, raakten lichtgewond en zijn in een ziekenhuis behandeld. Anderen moesten wegspringen om zich het vege lijf te redden. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De man had eerder in de horecagelegenheid een woordenwisseling gehad. Hij verliet de zaak en kwam even later terug in zijn auto. De Rotterdammer, die onder invloed van alcohol was, reed over het voetgangersgebied van het Stadhuisplein recht op de uitbouw van de bar af. De ruiten in de pui sneuvelden en steunbalken werden ontzet door de klap. Een 24-jarige man en twee vrouwen van 18 en 23 jaar uit Rotterdam raakten lichtgewond. Ze zijn behandeld in het Erasmus Medisch Centrum.

Nadat de auto tot stilstand was gekomen, trokken omstanders de man uit de auto en begonnen hem te slaan en te schoppen. De inmiddels gearriveerde politie wist de man te ontzetten. Hij is aangehouden.