WASHINGTON - The Bush-Hater's Handbook, een handboek voor mensen die de Amerikaanse president Bush haten, is tijdens de eerste maand in de boekenwinkels al 10.000 keer verkocht. Dit heeft de uitgever, The Nation Institute, vrijdag (plaatselijke tijd), laten weten.

Het boek is bedoeld voor de gevorderde Bush-hater. De beginnende Bush-hater wordt volgens de uitgever gekenmerkt door primaire gevoelens, zoals verontwaardiging over Bush's domheid en oorlogszuchtigheid. De gevorderde Bush-hater moet, in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2 november, leren die gevoelens te staven met feiten.

The Bush-Hater's Handbook geeft een alfabetisch overzicht van tal van beleidsterreinen - oorlog in Irak, terrorisme, volksgezondheid, justitie, financiën, werkgelegenheid - om bij te dragen "tot grondig begrip van de verwoesting die Bush thuis en in het buitenland teweeg heeft gebracht''.

Volgens de uitgever (www.nationbooks.org) is The Bush-Hater's Handbook niet alleen geschikt voor de Bush-hater, maar ook een perfect cadeau-idee voor de 'Bush-lover' (Bush-liefhebber), die nog gered kan worden uit het "rijk der duisternis''.

Het boek leidt de lezer door de vier jaar van de Bush-regering, te beginnen met de "diefstal van het presidentschap''. Bush, die landelijk minder stemmen had gekregen dan zijn Democratische tegenstander Gore, werd pas president toen het hooggerechtshof na lang getouwtrek het staken gelastte van een nauwkeurige telling van de stemmen in de staat Florida.