BRISBANE - In Australië is ophef ontstaan over een krokodildompteur, die een dode kip voerde aan een loslopende krokodil terwijl hij zijn een maand oude zoon in de andere arm hield.

In reacties werd gesproken van een 'roekeloze' actie. De regering van de deelstaat Queensland heeft een onderzoek gelast tegen de bekende krokodillenjager Steve Irwin. Die houdt vol dat zijn baby niet in gevaar is geweest.

Tal van bezorgde Australiërs belden een kinderbeschermings-hotline, nadat de stunt met de vier meter lange krokodil vrijdag op televisie te zien was. Het incident gebeurde voor tal van toeschouwers in Irwins Australia Zoo reptielenpark in Beerwah aan de Sunshine Coast. Zijn vrouw Terri keek toe, terwijl Irwin tegen de menigte zei: "Hij is nu een maand oud; het is dus tijd dat Bob zijn eerste 'croc dem' doet.''

Nadat de krokodil naar de dode kip had gehapt, zette Irwin zijn zoon ook nog even op de grond, ter hoogte van de krokodil. Na de ophef die hij had veroorzaakt, kreeg Irwin alsnog enige spijt en bood zijn excuses aan aan mensen die verontrust zijn geraakt, zo meldt de Australische tv-zender ABC zaterdag. Hij blijft er echter bij dat de veiligheidsafstand voldoende was en dat het belangrijk is zijn kinderen 'crocodile awareness' (krododillenbewustzijn) bij te brengen.

Daarom wilde hij ook een herhaling van "Bob's Croc Feeding Debut'' niet uitsluiten. De Britse tv-zender BBC, die de beelden van de krokodillenstunt wereldwijd verspreidde, vergeleek het incident met de scène waarbij de zanger Michael Jackson in november 2002 zijn zoontje uit een raam van een Berlijns hotel hield.