AMSTERDAM - Valentijnsdag wordt in Nederland steeds populairder. Maar de veertiende februari wordt allang niet meer alleen gebruikt om een geheime boodschap aan een geliefde te sturen.

Zo grijpt de hulpverleningsorganisatie World Vision Valentijnsdag aan om mensen op te roepen niet alleen aan hun eigen geliefde te denken, maar "ook aan hun medemens ver weg." Via de website

Kantoorromance

Wie wel het traditionele anonieme cadeau of kaartje ontvangt, zal in veel gevallen niet ver hoeven te zoeken om de stille aanbidder te achterhalen. Want maar liefst veertig procent van de bezoekers van de carrièresite Monsterboard.nl

Valentijnsslachtoffers

Natuurlijk zijn er ook mensen die vergeefs bij de brievenbus wachten op een Valentijns-kaart. Gelukkig is ook in hun opvang voorzien.

De Bond van Valentijnslachtoffers

Maar ook mensen die er maar niet achterkomen van wie dat lieve kaartje toch afkomstig is of die tot hun schrik bemerken dat hun aanbedene door Valentijn-attenties wordt overspoeld, worden opgeroepen lid te worden en hun hart uit te storten op het inschrijfformulier. De meest aangrijpende verhalen zullen eind februari op de site van de Bond gepubliceerd worden.

Echte slachtoffers

Niet vermeld wordt of er ook verhalen van katten en poezen gepubliceerd zullen worden. Toch staat nu al vast dat veel poezelige viervoeters een nare Valentijn zullen beleven. De Dierenbescherming voert namelijk van 14 tot en met 28 februari een kortingsactie. Wie in die periode een kat of poes gecastreerd of gesteriliseerd laat worden, krijgt minimaal een korting van tien euro.