LONDEN - De Britse vliegtuigmaatschappij British Airways heeft vrijdagmiddag opnieuw een vlucht van Londen naar Washington geannuleerd uit angst voor een aanslag. Dat heeft een woordvoerder van de maatschappij in Londen bekendgemaakt.

De passagiers waren op vliegveld Heathrow al bezig met instappen toen op het laatste moment werd besloten de vlucht te schrappen. British Airways schrapte op nieuwjaarsdag ook al een van zijn drie dagelijkse vluchten naar Washington, na een 'veiligheidsadvies' van de regering. Een dag eerder zijn passagiers van dezelfde vlucht enkele uren ondervraagd, maar niemand werd gearresteerd.

Mexico

Ook in Mexico werd vrijdag voor de tweede achtereenvolgende dag een vlucht naar de VS geannuleerd uit veiligheidsoverwegingen. Op nieuwjaarsdag besloten Mexicaanse en Amerikaanse autoriteiten een vlucht af te zeggen, omdat mogelijk terroristen aan boord zaten. Dezelfde vlucht was een dag eerder ook al geannuleerd.

Een Amerikaanse regeringsfunctionaris zei vrijdag dat de inlichtingendiensten bezorgd blijven over 'geloofwaardige' dreigingen voor vluchten van Parijs en Mexico-Stad naar Los Angeles. Zes vluchten tussen Parijs en Los Angeles zijn op 24 en 25 december geannuleerd op dringend advies van Washington.

Frankrijk

Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken zei vrijdag dat deze vluchten werden geschrapt, omdat de familienamen van enkele passagiers overeenkwamen met die van leden van de terreurgroep al-Qaeda naar wie de VS op zoek zijn.