MEXICOSTAD/WASHINGTON - Voor de tweede achtereenvolgende dag is een vlucht van Mexico naar de VS geannuleerd, uit angst voor een aanslag. Dat heeft de Amerikaanse ambassade in Mexico meegedeeld. Maar ook Groot-Brittannië cancelde donderdag een vlucht van Londen naar de VS, nadat woensdag eenzelfde vlucht wegens extra onderzoek drie uur was vertraagd.

Op nieuwjaarsdag besloten Mexicaanse en Amerikaanse autoriteiten een vlucht af te zeggen, omdat mogelijk terroristen aan boord zaten. Dezelfde vlucht was een dag eerder al geannuleerd, hoewel de reden daarvan nog niet duidelijk is. Mexico maakte vorige week bekend aan boord van enkele internationale vluchten gewapende bewakers te laten meevliegen.

British Airways schrapte op nieuwjaarsdag een van zijn drie dagelijkse vluchten naar Washington, na een 'veiligheidsadvies' van de regering. Een dag eerder zijn passagiers van dezelfde vlucht enkele uren ondervraagd, maar is niemand gearresteerd.

Een Amerikaanse regeringsfunctionaris zei dat de inlichtingendiensten bezorgd blijven over 'geloofwaardige' dreigingen voor vluchten van Parijs en Mexico-Stad naar Los Angeles. Een collega bevestigde dat eind vorig jaar enkele vluchten van Air France zijn begeleid door Amerikaanse gevechtsvliegtuigen, om te zorgen dat ze op koers bleven. Zes vluchten tussen Parijs en Los Angeles zijn op 24 en 25 december geannuleerd, op dringend advies van Washington.