KINDERDIJK - Voor Kinderdijk is het nieuwjaar meteen goed begonnen. De Postcode Kanjer viel donderdag in dit kleine dorpje. Het toeristische plaatsje kent nu drie kersverse miljonairs. Daarnaast won iedere Kinderdijker die meedeed aan de Postcode Loterij een geldbedrag van minimaal 30.524 euro.

Iedere deelnemer met de postcode 2961 was verzekerd van een prijs. Aangezien heel Kinderdijk deze postcode heeft, viel het dorp dik in de prijzen. De bewoners met de winnende postcode 2961 AD mochten 13,9 miljoen euro met elkaar verdelen. Zij hebben bedragen gewonnen die variëren van 788.000 euro tot maar liefst 7,5 miljoen euro. Alle overige bewoners in Kinderdijk die deelnamen aan de loterij mochten 6,4 miljoen euro verdelen.

Straatfeest

De winnaars werden tijdens een groot straatfeest, georganiseerd door de Postcode Loterij, bekendgemaakt. Voorafgaand aan de bekendmakingen van de winnaars genoot het publiek van optredens van diverse artiesten. Ondanks het slechte weer waren de Kinderdijkers wel in de stemming om te feesten.

Drukker

Naarmate de tijd verstreek, werd het merkbaar drukker in de straat. De mensen werden ook steeds ongeduldiger. Het belangrijkste moment van de dag brak namelijk aan: de bekendmaking van de winnaars. Aangezien er zoveel winnaars waren, 103 mensen speelden er mee, besloot de Postcode Loterij alleen de twee gelukkigen bekend te maken met het hoogste geldbedrag. Meneer Bruin won met acht loten 312.284 euro en mevrouw Banen is de winnares van 154.968 euro.

Donderdagavond werden de prijzen uitgereikt aan de inwoners met de winnende postcode 2961 AD. Een gezin met acht loten won een bedrag van 7,5 miljoen euro, een ander gezin met drie loten bijna 3 miljoen euro. Ook werd er ruim 1 miljoen uitgereikt aan een gezin met een lot.