DIDAM - Op het terrein van opslag- en transportbedrijf Timex aan de Edisonstraat in Didam heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een zeer grote uitslaande brand gewoed. Niemand gewond geraakt door het vuur. Een woordvoerder van de politie meldde rond .40 uur dat het sein brand meester was gegeven. Het nablussen gaat nog zeker enkele uren duren.

De brand ontstond donderdagavond rond 23.30 uur door nog onbekende oorzaak in een loods met een lengte van ongeveer honderd meter. In de loods liggen onder meer rubber banden, textiel en audio- en videoapparatuur opgeslagen liggen. Deskundigen hebben geen gevaarlijke concentraties giftige stoffen gemeten.

Rook

Het vuur gaat gepaard met een enorme rookontwikeling, die met name in het nabij Didam gelegen Zevenaar en omgeving voor de nodige overlast zorgt. Van evacuatie van omwonenden is vooralsnog geen sprake. Het bedrijf is gevestigd op industrieterrein De Hengelder en er zijn derhalve weinig woonhuizen in de directe omgeving. Het plaatselijke brandweerkorps krijgt bij het blussen hulp van korpsen uit de wijde omgeving.