EDE/LEENDE - Drie mensen zijn tijdens de jaarwisseling in het verkeer overleden. Een 23-jarige man liep kort na middernacht naar buiten in de Schaarsbergenstraat in Den Haag en werd geschept door een voertuig. De bestuurder reed door.

Een 30-jarige vrouw uit het Duitse Unna is tijdens de nieuwjaarsnacht om het leven gekomen bij een ongeval op de snelweg A12 bij Ede. Vier auto's botsten op elkaar. Behalve het dodelijke slachtoffer waren er vier gewonden. De politie heeft een 47-jarige automobilist uit Beuningen aangehouden.

Alcohol

Volgens de politie had de man uit Beuningen te veel alcohol op en heeft hij te hard gereden. De man is vermoedelijk met zijn auto in een slip geraakt en op de andere voertuigen gebotst. De politie doet nog onderzoek naar de exacte oorzaak van het ongeval. Ze heeft voor sporenonderzoek de weg enige tijd afgesloten. Hierdoor onstonden geen opstoppingen.

Bij een ongeval op de snelweg A2 (Eindhoven-Maastricht) ter hoogte van Leende is woensdagavond een persoon om het leven gekomen. Het ongeval gebeurde toen een auto met vijf inzittenden na een inhaalmanoeuvre tegen een boom botste. De vijf inzittenden, allen rond de twintig jaar oud, raakten daarbij gewond. Zij zijn naar verschillende ziekenhuizen in de regio gebracht. Een van de slachtoffers overleed op weg naar het ziekenhuis.