Vuurwerk zorgt voor twee woningbranden

In Nijmegen heeft woensdagmiddag een grote brand gewoed in een woning aan de Hillekensacker. De brand is waarschijnlijk ontstaan door het afsteken van vuurwerk, aldus de politie. Een Haags gezin moet de jaarwisseling elders vieren nadat zoonlief met vuurwerk per ongeluk het huis in brand stak.

Bij de brand Nijmegen zijn geen gewonden gevallen. Eind van de middag was het vuur geblust. De brand begon buiten het huis en sloeg over naar de woning. De brandweer zette een hoogwerker in om het vuur te bestrijden en hield omliggende woningen nat om te voorkomen dat de brand oversloeg. Een aangrenzende woning liep desondanks brandschade op. De bewoners van de getroffen huizen zijn opgevangen.

Slaapkamer

Een 15-jarige jongen uit Den Haag gooide woensdagmiddag vanuit de slaapkamer aan de Staverdenstraat vuurwerk naar beneden. Een stuk siervuurwerk keerde echter weer terug in de kamer en belandde op een zak met ander vuurwerk. Hierdoor ontstond brand. De moeder van het gezin vluchtte in paniek met haar drie kinderen naar familie en vergat de brandweer te bellen.

Toen de vlammen uit de slaapkamer sloegen, belden buren uiteindelijk met de kazerne. De slaapkamer brandde volledig uit, de rest van het huis liep flinke rook- en roetschade op. De materiële schade bedraagt volgens de brandweer zeker 50.000 euro. Het gezin heeft onderdak gevonden bij familie.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie