AMSTERDAM - De politie moet de bevoegdheid krijgen om de banden van foutparkeerders lek te prikken, zo meldt de Telegraaf. De overtreder wordt hierdoor meteen keihard aangepakt en het scheelt de politie een hoop administratieve romslomp.

Dit idee komt van de Rotterdamse politieman R. Slabbekoorn. Ook is hij vice-voorzitter van de Politie Vakbond Rotterdam (PVR). Vaak komen politie-agenten na een aantal maanden door henzelf uitgeschreven bekeuringen tegen. Volgens Slabbekoorn is dat heel frustrerend.

"Het verzoek is dan om de wanbetaler op te gaan halen omdat hij zijn bon niet heeft betaald. Die bekeuring is al die tijd onderweg geweest, er zijn heel veel mensen mee bezig geweest en er zijn veel kosten gemaakt. Uiteindelijk wordt de politie zelf weer opgezadeld met extra werk. En het ergste is nog dat het geld, dat uiteindelijk wordt opgehaald, niet naar de politie terugvloeit", legt Slabbekoorn uit in de krant.

"Wanneer een band van de foutparkeerder wordt lek geprikt, dan zit er voor deze eigenaar niets anders op dan de band te verwisselen. Dat is natuurlijk geen leuk karweitje. Zodoende wordt de overtreder meteen gestraft en laat hij het een volgende keer wel uit z'n hoofd."

Lees de reacties van de lezers