Duitse elite-eenheid arresteert Nederlander

WUELFRATH - Een elite-eenheid van de Duitse politie heeft in een verlaten boerderij nabij Düsseldorf woensdag een Nederlander gearresteerd die is veroordeeld wegens seksueel misbruik. Dat heeft de Duitse politie bekendgemaakt.

De politie heeft de identiteit van de 53-jarige man, die in Nederland een gevangenisstraf van twaalf jaar moet uitzitten, niet bekendgemaakt. Justitie had een internationaal arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd.

De politie was dinsdag getipt door de zwangere vrouw van de man. Zij zegt door hem wekenlang te zijn geslagen. Agenten wisten hem in de boerderij in Wuelfrath te verrassen, waarbij de man zich niet verzette. Hij had munitie, maar geen wapens bij zich.

Volgens het Duitse persbureau DPA heeft de in Nederland geboren man in het Israëlische leger gediend. Hij zou ervaring hebben als sluipschutter en met antiterreur-activiteiten. Volgens de politie heeft de verdachte zowel de Nederlandse als de Israëlische nationaliteit.

De Duitse politie stelt op dit moment een onderzoek in naar de man wegens illegaal wapenbezit en het slaan van vrouwen. Daarna wordt besloten of de man wordt uitgeleverd aan Nederland.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie