RIYAD - De Jemenitische president Ali Abdullah Saleh heeft brandwonden op 40 procent van zijn lichaam.

Daarnaast liep hij een klaplong op tijdens de granaataanslag vrijdag op het presidentiële paleiscomplex in Sanaa, de hoofdstad van Jemen.

Dat meldt de Amerikaanse nieuwzender CNN dinsdag op basis van diplomatieke bronnen in Saudi-Arabië, waar Saleh is opgenomen in een ziekenhuis.

Een granaatscherf veroorzaakte een wond van 7 centimeter diep in het lichaam van Saleh. Het stuk metaal doorboorde een van de longen van Saleh. Het afgelopen weekeinde hebben artsen de scherf verwijderd.

Ook werden houtsplinters uit zijn borstkas gehaald en onderging hij een behandeling voor brandwonden aan zijn gezicht en borst.

De zegslieden zeiden te vermoeden dat de verwondingen van Saleh veroorzaakt zijn door een bom in het complex en niet door de raketaanval.

Deze lezing is echter in strijd met eerdere berichten over de aanval, waarbij elf lijfwachten omkwamen en vijf anderen zwaargewond raakten.

Moskee

De raketaanval had plaats in een moskee, waar Saleh aanwezig was met een aantal anderen. Na het incident, waarbij zeker zeven mensen stierven, nam Saleh met een reeks andere hoogwaardigheidsbekleders de wijk naar Riyad, de hoofdstad van het machtige buurland Saudi-Arabië.

Profiel Jemen

Alles over de onrust in het Midden-Oosten