FAIRFIELD/NEW YORK - Een man in de Amerikaanse staat Connecticut heeft dinsdagavond gedurende enkele uren ruim twintig studenten en een professor gegijzeld. Rond middernacht (lokale tijd) liet de man, die zei bewapend te zijn met een bom, de laatste gijzelaars vrij.

De actie op de universiteit van Fairfield begon even na vier uur 's middags. De man drong een lokaal binnen waar een werkcollege Religieuze Studies werd gegeven. Aanvankelijk hield hij 23 mensen vast. Vrij snel na aanvang van zijn actie liet hij vijf studentes gaan. Enkele uren later, na gesprekken met onderhandelaars van de politie, besloot de gijzelnemer nog eens elf mensen te laten vertrekken. Enkele uren later werden ook de docent en de laatste vijf studenten vrijgelaten.

"Ze maken het allemaal goed maar zijn wel geschokt", aldus een politieman in Fairfield. De gijzelnemer zit nog in het gebouw. De politie praat in op de man, zodat hij zich overgeeft. Over zijn eisen hebben we niet onderhandeld en er is niet aan voldaan, aldus de lokale autoriteiten.

Volgens een van de gegijzelden uitte de man dreigementen nadat hij het lokaal was binnengedrongen. "Ik heb een bom, en als de bewaking komt dan sturen ze mijn plan in de war. Ik probeer mijn plannen ten uitvoer te brengen", aldus de student.

Meteen nadat het nieuws van de gijzeling bekend werd, evacueerden de autoriteiten het universiteitsgebouw. Driehonderd studenten en docenten moesten het pand verlaten.