Mexico opent blijf-van-mijn-lijf-huis voor mannen

MEXICO-STAD - In Mexico is het eerste 'blijf-van-mijn-lijf-huis' voor mannen geopend. De particuliere Stichting van de Hedendaagse Vrouw heeft dit via media in Mexico laten weten vanuit haar hoofdkwartier in Aguascalientes, circa 400 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Mexico.

Het gaat om een centrum voor medische en psychologische hulp aan mannen die door familie worden misbruikt of mishandeld. De voorzitter van de stichting, Margarita Guillén, heeft dinsdag gezegd dat het centrum voor mannen is opgezet als uitbreiding van een bestaand opvanghuis voor vrouwen in Aguascalientes.

Mishandeling

In de deelstaat Aguascalientes alleen al zijn er volgens Guillén zeker mannen die fysiek of psychisch worden mishandeld door familie- of gezinsleden. En Aguascalientes is zowel wat inwoneraantal als oppervlakte betreft een van de kleinste deelstaten van Mexico (5000 vierkante kilometers, 1 miljoen inwoners). Er hebben zich reeds 23 slachtoffers aangemeld, aldus Guillén.

Het is volgens de voorzitter van de stichting verbazingwekkend hoeveel mannen het slachtoffers zijn in een land dat bekend staat om zijn patriarchale samenleving en machismo.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie