'Mislukken integratie schuld PvdA'

DEN HAAG - VVD-fractievoorzitter Van Aartsen verwijt de PvdA "een vals soort tolerantie" die onder meer heeft geleid tot mislukkingen bij de integratie van allochtonen. Dat zegt hij in een woensdag gepubliceerd vraaggesprek in De Telegraaf.

"Je hebt kunnen zien welke ramp er zich heeft voltrokken doordat er in het verleden geen grenzen zijn gesteld aan de immigratie. Dat is een vals soort tolerantie die ik bij de PvdA aantref. En kijk waar dat beleid toe heeft geleid: veel kansarme allochtonen, terreur, anti-joodse gedragingen in de hoofdstad en rampen bij de integratie van allochtonen in grote steden", aldus Van Aartsen.

Wallage

De VVD-fractievoorzitter doet deze uitlatingen naar aanleiding van de brief die PvdA'er Wallage, de burgemeester van Groningen, hem onlangs stuurde over het optreden van VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali. Die zou volgens Wallage door haar aanvallen op de islam geweld uitlokken.

Ook aan het adres van PvdA-leider Bos bezigt Van Aartsen harde woorden. "Ik mis leiderschap bij Bos. Ons voorstel om de islamitische scholen aan te pakken omdat zij de integratie niet bevorderen kon eerst wel op steun van de PvdA rekenen. Maar vervolgens zijn ze weer afgehaakt en beschuldigt Bos de VVD ervan anti-islam te zijn. Dat vind ik dus echt een valse en lage beschuldiging van hem", aldus de VVD-fractievoorzitter.

Tip de redactie